Saturday, 30 June 2012

Current Affairs


Q1) Earth Summit 2012 was held at ………………… from 20-22 june?
a) Berlin
b) Rio de Janeiro
c) New Delhi
d) Beijing




Answer - b)

Q2) Dimple Yadav, wife of Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh was elected unopposed from the which Lok Sabha seat ?
a) Gaziabaad
b) Kannauj
c) Virapur
d) Baranbaki

Answer - b)

Q3) Who won  women singles french open 2012 ?
a) Sara Errani
b) Serena Williams
c) Maria Sharapova
d) Victoria Azarenka

Answer - c)

Q4) 13th International Indian Film Academy (IIFA) Awards the ceremony was held in which of the following city?
a) Bangkok
b) Dubai
c) Toronto
d) Singapore

Answer - d)

Q5) Which Member of Parliament (MP) has turned down the government bungalow he/she is entitled to as a parliamentarian ?
a) Rekha
b) Javed akhtar
c) Sachin Tendulkar
d) Rahul Gandhi

Answer - c)

Q6) Who has won French Open for seventh time ?
a) Rafael Nadal
b) Novak Djokovic
c) Roger Federer
d) Andy Murray

Answer - a)

Q7) Indian President Elections 2012 schedule was announced by Election Commission of India (ECI) , what is the date of Election ?
a) 15 July
b) 19 July
c) 23 July
d) 25 July

Answer - b)

Q8) Euro cup is related to which of the following game?
a) Polo
b) Cricket
c) Football
d) Loan Tennis

Answer - c)

Q9) Who is UPA presidential nominee ?
a) Pranab Mukherjee
b) Chidambaram Palaniappan
c) Rahul Gandhi
d) Subramanian Swamy

Answer - a)

Q10) Who was named as presidential nominee from Mamta Banerjee ?
a) Subramanian Swamy
b) Pranab Mukherjee
c) Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam
d) Pratibha Patil

Answer - c)

Q11) Eurozone agrees how much bailout for Spain ?
a) 100 million euro
b) 100 billion euro
c) 150 million euro
d) 150 billion euro

Answer - b)

Q12) Which Indian Player has been appointed Nepal Cricket’s Brand Ambassador ?
a) Gautam Gambhir
b) Mahendra Singh Dhoni
c) Rahul Dravid
d) Yuvraj Singh

Answer - b)

Q13) Who was named captain of the Indian hockey team for the London Olympics?
a) Sandeep Singh
b) Rajpal Singh
c) Bharat Chettri
d) None of these

Answer - c)

1 comment:

  1. very informative post indeed.. being enrolled in http://www.wiziq.com/course/3822-current-affairs-2012-for-ias-upsc-and-other-exams, Online Video Coaching I was looking for such articles online to assist me.. and your post helped me a lot :)

    ReplyDelete

Recent Posts